Sök

Avstängning av vatten i södra Dingle

Vi kommer att renspola det kommunala vattenledningsnätet under torsdag och fredagen den 3-4 november och i samband med detta behöver vi stänga av vattnet till fastigheter i området.

Spolningen genomförs med en blandning av vatten och tryckluft och utförs etappvis. Detta innebär att ni kan få kraftiga luftstötar och missfärgat vatten om ni öppnar någon vattenkran under tiden som spolningen pågår. Inga kemikalier används vid renspolningen. Avsikten med renspolningen är att de besvär med missfärgat vatten som kan förekomma skall upphöra. Arbetet kommer att utföras av Rensman AB på uppdrag av Västvatten.

Fastigheter som berörs har fått information i sin brevlåda.

Spolnigen utförs under följande dagar:

V. 44 torsdagen den 3 november kl. 8:00-18:00

V. 44 fredagen den 4 november kl. 8:00-16:00

Under tiden spolningen pågår ska följande följas:

  • Alla kranar ska hållas stängda medan arbetet pågår (lämpligt är att stänga av inkommande vatten i fastigheten).
  • Tvätt- och diskmaskiner ska ej användas.
  • Tappa upp den mängd vatten du behöver för att klara dagsbehovet.

Efter spolningen

När spolningen är klar kan missfärgat vatten och luft finnas kvar i ledningen. Börja därför med att försiktigt öppna den kallvattenkran som finns närmast inkommande vattenledning, så eventuell luft släpps ut. Därefter spolar du successivt i samtliga kranar i fastigheten tills vattnet blir klart. Vittvätt bör undvikas direkt efter avbrottet.
Upplever du dåligt tryck kan silen i kranmunstycket behöva rengöras.

Varning för missvisande samtal

Vi vill uppmärksamma er fastighetsägare att det kan förekomma missvisande samtal om spolning av rör/ledningar i samband med att vi utför våra tester. Västvatten eller kommunen gör ingen "storspolning" av rör som du kan "hänga på". Vi har inget samarbete med något företag kring dessa tjänster och beställer aldrig någon form av
arbete för/hos dig som privatperson.

Vi vill uppmana till extra vaksamhet om någon ringer och säger att du som fastighetsägare behöver spola dina ledningar. Det är inget vi på Västvatten kräver du tillser själv om det behövs.

Var alltid observant om du får ett samtal från främmande personer som vill göra ett hembesök eller sälja tjänster. Kontakta oss gärna för att dubbelkolla informationen.