Kretsloppskampen

Kampen om en hållbar värld börjar på hemmaplan!

Genom Kretsloppskampen lär sig femteklassare mer om hur vår planets kretslopp fungerar - och hur den lokala hanteringen av vatten, avlopp och avfall går till. Vi gör studiebesök på våra anläggningar och engagerar barnen i återvinning, toalettvett och miljö, så att de blir medvetna om att de själva har stor möjlighet att påverka i sin egen vardag. Vi behöver barnens engagemang för att skapa hållbar utveckling.

Nytt för i år är att vi kommer bjuda in er till Lillesjö kraftvärmeverk i Uddevalla för studiebesöket.

Anmäl din klass och fortsätt utbilda nya miljöhjältar!

Vi är tillbaka!


Äntligen! Vi på Västvatten och Uddevalla Energi är redo att inspirera ännu fler miljöhjältar som kan rädda världen tillsammans - och vi hoppas ni vill vara med!

Vi mjukstartar i höst, först ut är Uddevalla kommun och vi hoppas självklart kunna erbjuda liknande aktiviteter för våra tre andra kommuner.

Nytt för i år är att vi kommer bjuda in er till Lillesjö kraftvärmeverk i Uddevalla för studiebesöket.

Om Kretsloppskampen


Tävlingen, som riktar sig till femteklassare, startades 1998. Det är Västvatten och Uddevalla Energi, som samarbetar i de olika kommunerna, för att alla ska kunna vara med och göra skillnad!

Västvatten ansvarar för kommunernas vatten- och avloppsverksamhet. Uddevalla Energi och Rambo AB ansvarar för sophämtning, slamsugning och återvinningscentraler i sina respektive kommuner.

 

 

Vid frågor kontakta

Lina Albinsson, Kommunikatör