Reservoar Brattås

Uddevalla Vatten genomför en översyn av reservoarer inom Uddevalla kommun där nya reservoarer kommer att ersätta några av de äldre reservoarerna.

Reservoaren med tillhörande ledningar på Brattås uppfördes på 50-talet och den tekniska livslängden har passerats. Den gamla reservoaren kommer att ersättas med en ny, med en planerad driftsättning hösten 2023. Även ledningarna kommer att ersättas med nya och det arbetet beräknas vara klart vintern 2022-2023.

Under tiden som projektet pågår kommer det gå tunga transporter till projektet främst via Cyklonvägen men även via Kurverödsleden. I den inledande delen av projektet är det omfattande markarbeten som skall utföras då stora mängder material skall in och ut ifrån området.

Under den perioden kommer även sprängningsarbeten att genomföras. Det kan upplevas som kraftigare än vad det egentligen är, men det kommer att utföras stor säkerhet av kunniga yrkesarbetare.

Längre ner på denna sida fyller vi successivt på med uppdateringar om arbetet. Prenumerera gärna på sidan för att inte missa något.

Bild från arbetet

Nyheter

Här fyller vi successivt på med nyheter och uppdateringar om arbetet:

Prenumerera

Fyll gärna i din e-postadress för att få en notis när vi uppdaterar sidan.

Hantera prenumeration

Kontakta oss

Västvatten

Projektledare

Lars Ålander
0522-63 88 33


Byggledare MEXL

Camilla Svensson
076-796 72 00


Platschef NCC

Stefan Ljungberg
072-700 46 08