Krokusvägen

De anläggningar som idag finns för vatten och avlopp på Krokusvägen i Ljungskile, har Västvatten bedömt vara i behov av åtgärder. Samtliga ledningar på kommunal mark kommer att läggas om. Vår entreprenör Skanska kommer att etablera och påbörja arbetet under år 2022.

Våra övriga samarbetspartners är Uddevalla Energi, Uddevalla kommun, Abesiktningar, Rensman, Afry och Västkonsult.

Vad händer nu

Vi projekterar området och därför kan ni se våra samarbetspartners som inventerar området. Våra övriga samarbetspartners är Uddevalla Energi, Uddevalla kommun, Abesiktningar, Rensman, Afry och Västkonsult.

Projektering av ny anläggning för vatten och avlopp har påbörjats och det innebär att vi kontrollerar nivåer på husgrunder.


Längre ner på denna sida fyller vi successivt på med uppdateringar om arbetet. Prenumerera gärna på sidan för att inte missa något.

Bild från arbetet

Nyheter

Här fyller vi successivt på med nyheter och uppdateringar om arbetet:

Våtservetter i avloppet - Nej tack!

Vi har sett en ökning av bindor,våtservetter och hushållspapper som spolas ner i avloppet. Tänk på att det bara är kiss, bajs och toapapper som får spolas ner!

Allt annat än toapapper ska slängas i brännbart avfall, inte i toan. Servetterna löser inte upp sig i vatten. Istället trasslar de ihop sig, fastnar i ledningarna, och kan i värsta fall orsaka stopp och översvämningar i era källare.

Tack för att ni hjälper oss att hålla rören öppna! 

2022-08-19

Nu är projektet i gång och vi har etablerat oss på Krokusvägen.

Under vecka 34 kommer vi att starta våra arbeten med maskinschakt.
Arbetet påbörjas längst sträcka A. Vi rör oss med maskiner mot Hälle Förskola och därför blockerar vi infart till Krokusvägen via Skafterödsvägen. För att komma in på Krokusvägen hänvisar vi till infarten via Rosenvägen.

2022-08-16

Onsdag den 17 augusti, mellan klockan 07.00-17.00 kommer vi stänga av vägen på sträcka B för att kunna arbeta med trädfällning. Man kommer att kunna köra in och ut i området, men inte rundkörning under denna aktivitet. De boende som får sina parkeringar blockerade denna dag, hänvisas att parkera längst med gatan innan avstägningen.

Klicka på bilden för att förstora

Prenumerera

Fyll gärna i din e-postadress för att få en notis när vi uppdaterar sidan.

Hantera prenumeration

Kontakta oss


Västvatten

Projektledare
Carolina Soto
0522-63 88 53


Entreprenad Skanska

Produktionschef
Magnus Larsson


Kartor, ritningar och planer