Sök

Vi testar ledningar
med färgat vatten på Skogslyckan, Uddevalla

Har du sett att det rinner färgat vatten i vattendrag runt om Skogslyckan och Ramneröd i Uddevalla? - Vi testar just nu ledningar i området för att eventuella felkopplingar mellan dagvatten- och avloppsledningar.

Förstora bilden

Med jämna mellanrum testar vi våra ledningar för att hitta eventuella felkopplingar eller trasiga ledningar. Vi använder ofarligt färgat vatten för att se hur vattnet leds vidare i våra ledningar.

Arbetet startar måndag 20 mars och kommer pågå under hela vecka 12.

Den här gången är det fastigheter i området kring Skogslyckan och Ramneröds tur. Därför kan du se färgat vatten rinna i bäckar och vattendrag. Färgen är helt ofarlig men det kan se lite tokigt ut under tiden som arbetet pågår.

Berörda fastigheter har fått informationen i brevlådan.

Varning för missvisande samtal

Vi vill uppmärksamma er fastighetsägare att det kan förekomma missvisande samtal om spolning av rör/ledningar i samband med att vi utför våra tester. Västvatten eller kommunen gör ingen "storspolning" av rör som du kan "hänga på". Vi har inget samarbete med något företag kring dessa tjänster och beställer aldrig någon form av arbete för/hos dig som privatperson.

Vi vill uppmana till extra vaksamhet om någon ringer och säger att du som fastighetsägare behöver spola dina ledningar. Det är inget vi på Västvatten kräver - du tillser själv om det behövs.

Var alltid observant om du får ett samtal från främmande personer som vill göra ett hembesök eller sälja tjänster. Kontakta oss gärna för att dubbelkolla informationen, på telefonnummer 0522-63 88 00.