Sök

”Gör vi ett bra jobb är det ingen som märker av oss”

I mitten av januari hade vi besök från Bohusläningen på en av våra skitviktiga verksamheter. I repotaget pratar vi om fulspolningar, bajslukt och hur det är att jobba på ett reningsverk.

Två personer i varselkläder och hjälm nere i ett reningsverk, industriell miljö

Kristoffer öppnar en lucka och en tjock lukt väller ut. De som jobbar här har tränat sina näsors luktsensorer till det närmast immuna, men för en ny besökare blir det visuella tillsammans med lukten en kraftfull upplevelse- så beskrev Bohusläningens reporter ögonblicket då vår drifttekniker Kristoffer Hansson öppnade luckan till ett av våra rensgaller.

Ja, vi kan verkligen konstatera att på våra reningsverk luktar det lite skit menhär utförs ett skitviktigt arbete som inte alltid syns!

Skansverket är vårt största avloppsreningsverk i Uddevalla kommun och här renar vi avloppsvatten för runt 48 000 personer.

De fick hänga med i fikarummet, se bassängerna och vad Uddevallaborna spolar ner i avloppet. Vi pratade om lukten, hur det är att jobba på reningsverket och givetvis om olika fulspolningar vi absolut inte vill ha i avloppet.

”Gör vi ett bra jobb är det ingen som märker av oss”, säger Lars Alfredsson, underhållstekniker på Skansverket i Uddevalla.

Följ med ner i berget och läs hela reportaget i länken nedan.